• Mon. Mar 4th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

Current Affairs 18 October 2023Current Affairs 18 October 2023

Current Affairs

Current Affairs 18 October 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

18 October 2023 Current Affairs 

Ques 1. Lok Sabha Speaker ‘Om Birla’ has handed over ‘P20 Presidency’ to the Parliament of which country?
Ans. Brazil

Ques 2. Which country’s team has withdrawn from the World Cadet Chess Championship?
Ans. India

Ques 3. Who has been appointed Chairman and Manager of GIC?
Ans. Ramaswami N

Ques 4. Where has the International Consulting on Archives Congress been held?
Ans. Abu Dhabi

Ques 5. Makheer ginger belongs to which state
Ans. Meghalaya

Ques 6. Which country created history by winning its 100th medal in the Asian Games for the first time?
Ans. India

Ques 7. In which state the famous ‘Hornbill Festival’ has been celebrated?
Ans. Nagaland

Ques 8. Which Indian has made the record of scoring most centuries in the World Cup?
Ans. Rohit Sharma

Ques 9. Which country has made nuclear energy superpowerful missile 7?
Ans. Russia

Ques 10. Which country’s former captain Alastair Cook has announced his retirement?
Ans. England

Ques 11. In which country the Resilient and Inclusive Supply Chain Enhancement (RISE) initiative was launched by the World Bank and Japan?
Ans. morocco

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 17 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,17 October 2023 Current Affairs .

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *