• Wed. Feb 28th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

Current Affairs 17 October 2023Current Affairs 17 October 2023

Current Affairs

Current Affairs 17 October 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

17 October 2023 Current Affairs 

Ques 1. What rank has India got in the ‘Global Hunger Index 2023’?
Ans. 111th rank

Ques 2. The fifth annual defense dialogue took place between India and which country?
Ans. France

Ques 3. At which place was NMCG’s ‘Women and Water Dialogue Series’ organized?
Ans. Prayagraj

Ques 4. Which country’s team has withdrawn from the World Cadet Chess Championship?
Ans. India

Ques 5. Who has launched the 12th City Gas Distribution bidding?
Ans. Hardeep Singh Puri

Ques 6. With whom have Atal Innovation Mission and NITI Aayog launched the National Space Innovation Challenge 2023?
Ans. ISRO

Ques 7. Which state has won the award for using telecommunication technology in mental health and counselling?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 8. The Cabinet recently approved the setting up of an autonomous body, what is its name?
Ans. My Young India

Ques 9. Which city has emerged as the global IT services powerhouse by overtaking Bengaluru in the GCC setup?
Ans. Hyderabad

Ques 10. On which portal was the 5th National Water Award 2023 launched by the Department of Water Resources, River Development and Ganga Rejuvenation?
Ans. National Awards Portal

Ques 11. Nagaland’s first Naga Traditional Food Laboratory started in Japfu Christian College of which district?
Ans. Kohima

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 17 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,17 October 2023 Current Affairs .

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *