Current Affairs 12 November 2023

0
76
Current Affairs 12 November 2023
Current Affairs 12 November 2023

Current Affairs

Current Affairs 12 November 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

12 November 2023 Current Affairs

Ques 1. In which state has the 10th ‘Kalinga Sahitya Mahotsav’ been organized?
Ans. Assam

Ques 2. Which has become the first state to cross the mark of 200 medals in the National Games held in Goa?
Ans. Maharashtra

Ques 3. India and which country have joined hands to tackle crime and enhance security efforts?
Ans. Nepal

Ques 4. On whose occasion does India celebrate National Ayurveda Day every year?
Ans. Dhanvantari Jayanti

Ques 5. Which country’s ‘PenKing University’ has got the first position in the recently released QS Asia University Rankings 2024?
Ans. China

Ques 6. Where was the 14th conference of NHRI held?
Ans. Copenhagen

Ques 7. Which variety of paddy has been developed by IARI to combat stubble burning?
Ans. Pusa-2090

Ques 8. Which state has celebrated its ‘23rd Foundation Day’?
Ans. Uttarakhand

Ques 9. Which has become the first port in India to handle 16.1 million tonnes of cargo?
Ans. Mundra Port

Ques 10. Which state government has issued an order to implement ‘Project Dolphin’?
Ans. Tamil Nadu

Ques 11. Who has launched the Annual Capacity Building Scheme?
Ans. Dr. Mahendra Nath Pandey

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here