Current Affairs 12 June 2023

0
88
Current Affairs 12 June 2023
Current Affairs 12 June 2023

Current Affairs

Current Affairs 12 June 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

12 June 2023 Current Affairs 

Ques 1. Mushmiz Selvi has become the first woman from which state to climb Mount Everest?
Ans. Tamil Nadu

Ques 2. What is the rank of India in the International Shooting Sport Federation Junior World Cup?
Ans. India

Ques 3. DRDO has successfully test fired ‘Agni prime missile’ in which state?
Ans. Odisha

Ques 4. In which state four projects worth Rs 1450 crore have been inaugurated? ,
Ans. Assam

Ques 5. What is the target of bilateral trade between India and Serbia by the end of 2023?
Ans. 1 billion euro

Ques 6. Rajasthan’s first virtual school has been recognized by whom?
Ans. (a) Dr. B.D. Kalla

Ques 7. Which country has joined the Centralized Laboratory Network for testing vaccines?
Ans. India

Ques 8. Where has the flower festival Mintok Lanmu started?
Ans. Ladakh and Kargil

Ques 9. Who has retained its first position in all categories as per NIRF rankings?
Ans. IIT Madras

Ques 10. Which state government has constituted an expert panel to review the reservation formula?
Ans. Meghalaya

Ques 11. Which company is going to construct 525 MW Pumped Storage Power Project in Madhya Pradesh?
Ans. NHPC Limited

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here