Current Affairs 11 June 2023

0
147
Current Affairs 11 June 2023
Current Affairs 11 June 2023

Current Affairs

Current Affairs 11 June 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

11 June 2023 Current Affairs 

Ques 1. Which country has become the second largest producer of ‘Crude Steel’?
Ans. India

Ques 2. Where will Vikas Visakam 2023 be celebrated?
Ans. Tamil Nadu

Ques 3. Which state government has launched the ‘Shakti’ smart card scheme.
Ans. State Government of Karnataka

Ques 4. Who has been elected the first Indian-origin Lord Mayor of Birmingham?
Ans. Chamal Lal

Ques 5. The archaeologists of INTACH organization have discovered stone tools from which area?
Ans. Astoli Bundi

Ques 6. The third meeting of the Health Working Group of G20 countries is being organized?
Ans. Hyderabad and Telangana

Ques 7. At which place the Lieutenant-Governor inaugurated the Lord Venkateswara Temple?
Ans. Jammu

Ques 8. Who has inaugurated the first Lord Venkateswara Temple in Jammu and Kashmir?
Ans. Manoj Sinha.

Ques 9. Which state of India has got the first place among big states in the ‘5th State Food Security Index’ 2023-24?
Ans. Kerala

Ques 10. India has signed Moli with which country for Phukot Karnali Hydro Electric Project?
Ans. Nepal

Ques 11. For which startup has been selected for the ‘Accelerator Program’ of the United Nations.
Ans. Farmers Fresh Zone

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here