Current Affairs 13 June 2023

0
114
Current Affairs 13 June 2023
Current Affairs 13 June 2023

Current Affairs

Current Affairs 13 June 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

13 June 2023 Current Affairs

Ques 1. India, France and which country together have started the first ‘Maritime Partnership Exercise’?
Ans. U.A.E.

Ques 2. Where is NATO’s Arctic military exercise held?
Ans. Finland

Ques 3. Who is the new commander of Strike 1 Corps?
Ans. Lieutenant General Sanjay Mitra

Ques 4. Where has the Chief Minister unveiled the idol of Savitribai Phule made of five metals?
Ans. Rohat, Pali

Ques 5. Which state has got the first position in the field of environment in the ‘State of India’s Environment 2023 in Figures’ report?
Ans. Telangana

Ques 6. Who has won the bid to host the IUCN’s Wildlife Conservation Congress in 2025?
Ans. uae

Ques 7. Which country has topped the world ranking in digital payments in 2022?
Ans. India

Ques 8. Where will the United Nations Population Fund (UNFPA) set up a ‘Gender Unit’ to strengthen police response to gender-based violence?
Ans. Rajasthan Police Academy Jaipur

Ques 9. What is the percentage of ground water exploitation rate in Rajasthan?
Ans. 151.06 percent

Ques 10. Who will be appointed as the Election Commissioner of West Bengal?
Ans. Rajeev Sinha

Ques 11. Amrutlal Stadium Chainpura to be developed as sports complex, it is located in which district?
Ans. Jodhpur

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here