Current Affairs 10 June 2023

0
88
Current Affairs 10 June 2023
Current Affairs 10 June 2023

Current Affairs

Current Affairs 10 June 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

10 June 2023 Current Affairs 

Ques 1. Which city has topped the list of most polluted cities in the world as per the data released by IQ Air?
Ans. Lahore

Ques 2. Ashwani Kumar has been appointed as the MI of which bank?
Ans. UCO Bank

Ques 3. Rajiv Sinha has been appointed as the Election Commissioner of which state?
Ans. West Bengal

Ques 4. Which organization has allowed FLDG between Fintech and Banks, NBFCs?
Ans. RBI

Ques 5. Which city’s airport has got India’s first ‘reading lounge’?
Ans. Varanasi

Ques 6. India’s first international cruise has left for which country?
Ans. Sri Lanka

Ques 7. Who will host the BIMSTEC Expo and Conclave?
Ans. Kolkata.

Ques 8. Which ministry has launched Amrit Dharohar and Mishti Yojana?
Ans. Ministry of Environment

Ques 9. Who has recently received the 57th Jnanpith Award?
Ans. Damodar Maujo

Ques 10. Who has topped the Food Security Index?
Ans. Kerala

Ques 11. IGI Airport launches DigiYatra facility at T – 3 without downloading the app. In which year was DigiYatra started?
Ans. 2022

Ques 12. Where has the five-day ‘Monlam Chenmo’ festival started?
Ans. leh

Ques 13. Where has India successfully tested medium-range ballistic missile Agni-1? ,
Ans. Odisha

Ques 14. Which state government has started the ‘Nand Baba Milk Mission Scheme’?
Ans. Uttar Pradesh.

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here