Current Affairs 08 June 2023

0
119
Current Affairs 08 June 2023
Current Affairs 08 June 2023

Current Affairs

Current Affairs 08 June 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

08 June 2023 Current Affairs 

Ques 1. Which ministry has organized the ‘National Conclave on SupportTech’?
Ans. Ministry of Textiles

Ques 2. When is ‘Goa Statehood Day’ celebrated?
Ans. May 30

Ques 3. Which state has recently launched fiber optic network project?
Ans. Kerala

Ques 4. In which district of Mumbai (Maharashtra) India’s first carbon-neutral village is being developed?
Ans. in Thane district

Ques 5. Which is the first village of Rajasthan, which is going to become Zero Waste Village?
Ans. Aandhi village, Jaipur

Ques 6. In which country the ‘IUCN World Conservation Congress 2025’ will be organized?
Ans. U.A.E.

Ques 7. Which has become the second country to impose health warnings on alcohol?
Ans. Iceland

Ques 8. Where is the Kheer Bhawani fair held?
Ans. Jammu and Kashmir

Ques 9. What is the name of the highest civilian award given by Suriname to President Draupadi Murmu?
Ans. Order of the Chain of Yellow Star

Ques 10. How many institutes of the state figure in the overall ranking of the National Institutional Ranking Framework (NIRF) released by the Union Ministry of Education?
Ans. 4

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here