Current Affairs 08 June 2022

1
94
Current Affairs 08 June 2022
Current Affairs 08 June 2022

Current Affairs

Current Affairs 08 June 2022: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

08 June 2022 Current Affairs 

Ques 1. Which state’s chief minister has launched the AAYU app?
Ans. Karnataka

Ques 2. To which country has India sent a consignment of 40000 metric tonnes of diesel?
Ans. Sri Lanka

Ques 3. Who has been launched a savings insurance scheme called Bima Ratna
Ans. LIC

Ques 4. Who has been conferred with ‘Dr. V Shantaram Lifetime Achievement reward’?
Ans. Sanjeet Narvekar

Ques 5. Who is the winner of the French Open 2022 men’s singles title?
Ans. Rafael Nadal

Ques 6. Where has a new bill been introduced to limit the trade of handguns?
Ans. Canada

Ques 7. Which Nation launched the global initiative (LiFE) ‘Lifestyle for the Environment  Movement’?
Ans. India

Ques 8. UAE and which Nation have signed the first Arab Free Trade Agreement?
Ans. Israel

Ques 9. In which city the Heritage Center of the Air Force will be set up to showcase the role of the Indian Air Force and its overall functioning?
Ans. Chandigarh

Ques 10. The United Nations has recently approved the request to change the name of which country to Turkey?
Ans. Turkey

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here