09 June 2022 Current Affairs

1
98
09 June 2022 Current Affairs
09 June 2022 Current Affairs

Current Affairs

09 June 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 09 June 2022 

Ques 1. When is World Milk Day celebrated?
Ans. 01 June

Ques 2. On which day is the Russian Language Day celebrated?
Ans. June 6

Read Also: Current Affairs

Ques 3. Which state won the best project award at the United Nations World Summit?
Ans. Meghalaya

Ques 4. Which state government has decided to name colonies and roads after ‘Babasaheb Ambedkar’?
Ans. Delhi

Ques 5. Which electronic trading platform promoted by Rubber Board will go live from June 8?
Ans. mRube

Ques 6. Which Kingdom government has tied up with Isha Outreach for soil conservation?
Ans. Gujarat

Ques 7. Name the winner of the 2022 French Open women’s category.
Ans. Inga Swietec

Ques 8. In which country the supercomputer frontier has overtaken Fugaku?
Ans. America

Ques 9. Who has been appointed by the government as the head of Punjab and Sind Bank?
Ans. Swaroop Kumar Saha

Ques 10. In which country Veteran soldier of the Indian National Army Anjalai Ponnusamy has passed away?
Ans. Malaysia

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here