07 June 2022 Current Affairs

0
61
07 June 2022 Current Affairs
07 June 2022 Current Affairs

Current Affairs

07 June 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 07 June 2022 

Ques 1. The Chief Minister of which Kingdom has inaugurated the Cyber Security Center?
Ans. Odisha

Ques 2 Who has been chosen as the ‘Nation of Focus’ at the 17th Mumbai International Film Festival?
Ans. Bangladesh

Ques 3. Who has inaugurated the program ‘Arogya Manthan’ in Bhopal?
Ans. Ramnath Kobind

Ques 4. The Ministry of Tourism in association with which organization launched the ‘National Strategy for Sustainable Tourism’?
Ans. UNEP

Ques 5. The World Health Organization has selected the state for the ‘World No Tobacco Day Award-2022’ in view of efforts to control tobacco consumption in which state?
Ans. Jharkhand

Ques 6. Which union ministry launched the scheme “Scheme for Residential Education for Students in High Schools in Target Areas” (SHRESHtha)?
Ans. Ministry of Social Justice and Empowerment

Ques 7. To whom has President Ram Nath Kovind given the additional charge of Lokpal chairman?
Ans. Justice Pradeep Kumar Mohanty

Ques 8. Who has recently taken over as the whole-time member of the market regulator Securities and Exchange Board of India (SEBI)?
Ans. Ashwani Bhatia

Ques 9. World Turtle Day was observed on which day?
Ans. 23 May

Ques 10. The famous instrumentalist and Padma Shri awardee Bhajan Sopori have passed away recently?
Ans. santoor

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf,  current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here