• Sat. Dec 9th, 2023

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

Current Affairs 05 July 2023Current Affairs 05 July 2023

Current Affairs

Current Affairs 05 July 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

05 July 2023 Current Affairs 

Ques 1. Ajit Pawar has taken charge as the Deputy Chief Minister of which state?
Ans. Maharashtra

Ques 2. When is ‘World MSME Day’ celebrated?
Ans. June 27

Ques 3. RBI recently canceled the banking license of which bank and later allowed it to operate as an NBFC?
Ans. Mahalaxmi Cooperative Bank

Ques 4. Which country has approved the drug MDMA psilocybin for the treatment of post-traumatic stress disorder?
Ans. Australia

Ques 5. Which litterateur of Rajasthan has been awarded ‘Kerala Sahitya Akademi Award-2023’?
Ans. Dr. Rati Saxena

Ques 6. Who has recently demonstrated (operated) the first successful flight of autonomous flying technology?
Ans. Defense Research and Development Organization

Ques 7. In which state has Prime Minister Narendra Modi launched the ‘Sickle Cell Anemia Eradication Mission’?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 8. Where has Anurag Verma become the new Chief Secretary?
Ans. Punjab

Ques 9. What has New Zealand banned?
Ans. Small plastic bags

Ques 10. Where will the multilateral air force event of Exercise Tarang Shakti by the Indian Air Force be held?
Ans. Rajasthan

Ques 11. Who has received IMA award?
Ans. K Venugopal

Ques 12. Who has presided over the regional meeting of aspirational districts in Ranchi recently?
Ans. Munjpara Mahendrabhai

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *