Current Affairs 04 June 2023

0
64
Current Affairs 04 June 2023
Current Affairs 04 June 2023

Current Affairs

Current Affairs 04 June 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

04 June 2023 Current Affairs 

Ques 1. Which country’s company Alstrom will make ‘100 Vande Bharat Trains’?
Ans. France

Ques 2. A former MSME secretary Vidyut Bihari Swain took oath as a UPSC member. What is the maximum number of members in UPSC?
Ans. 11

Ques 3. Which state government has inaugurated the online education program ‘PAHAL’ for the students of rural areas?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 4. The Prime Minister has released a special coin of how many rupees?
Ans. 75

Ques 5. Where was Vikas Visakam 2023 celebrated recently?
Ans. Tamil Nadu.

Ques 6. Where is the country’s first mine located, where a floating solar plant has been installed?
Ans. Udaipur

Ques 7. Who has successfully tested drug delivery through drones?
Ans. Dubai

Ques 8. Under the Amrit Bharat Station scheme, 1,275 railway stations were announced to be upgraded. In which year the scheme was started?
Ans. 2022

Ques 9. Ioannis Sarmas has been elected acting Prime Minister of which country?
Ans. Greece

Ques 10. Who has been appointed as the Head of Forest Force by the State Government?
Ans. Munish Kumar Garg

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here