Current Affairs 05 June 2023

0
145
Current Affairs 05 June 2023
Current Affairs 05 June 2023

Current Affairs

Current Affairs 05 June 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

05 June 2023 Current Affairs 

Ques 1. Which bank has announced its new logo?
Ans. Yes Bank

Ques 2. Who issued the UGC (Institutions Deemed to be University) Regulations, 2023 in June 2023?
Ans. Shri Dharmendra Pradhan

Ques 3. In which country the new IIT will open recently?
Ans. tanzania

Ques 4. Who has taken oath as UPSC member?
Ans. Suman Sharma

Ques 5. Who was elected as the first openly gay President of Latvia?
Ans. Edgar Rinkewicz

Ques 6. ‘Tina Turner’ has passed away. Who was she?
Ans. singer

Ques 7. Who has won the CAVA Women’s Challenge Cup 2023 title?
Ans. India

Ques 8. Who has joined the Government of India to train students and teachers in cyber security skills?
Ans. Microsoft

Ques 9. Who has been elected the first Indian-origin Lord Mayor of Birmingham?
Ans. Chamal Lal

Ques 10. Appointed to the post of Central Vigilance Commissioner (CVC)?
Ans. Praveen Kumar Srivastava

Ques 11. In which state the 3-lane service road has been constructed for the first time?
Ans. Gujarat

Ques 12. World’s 5th largest stock market market? ,
Ans. India

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here