Current Affairs 02 July 2023

0
94
Current Affairs 02 July 2023
Current Affairs 02 July 2023

Current Affairs

Current Affairs 02 July 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

02 July 2023 Current Affairs 

Ques 1. Where is the ‘8th Global Pharmaceutical Quality Summit 2023’ organized?
Ans. Mumbai

Ques 2. Who has recently launched ‘Mixed Reality Fund’ for Indian startups?
Ans. META

Ques 3. The UK has appointed Jane Marriott as the first female envoy to which country?
Ans. Pakistan

Ques 4. What is the current ranking (as of June 2023) of the Indian men’s football team, as per the FIFA world rankings?
Ans. 100th

Ques 5. Which state government has tied up with ‘Micron Technology’ for a semiconductor assembly and test facility?
Ans. Gujarat

Ques 6. Paytm has tied up with whom to promote startup ecosystem?
Ans. Arunachal Pradesh

Ques 7. In which country the exhibition of UNESCO World Heritage Sites named ‘Banking on World Heritage’ will be organized?
Ans. In India

Ques 8. Where has the first ‘Hindu-America Summit’ been organized in America?
Ans. Capitol Hill

Ques 9. Which state government has launched ‘Operation Conviction’ against cow slaughter?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 10. Which state’s hockey team has won the Hockey India Junior Men’s National Championship 2023?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 11. What is the rank of India in the Energy Transition Index 2023 of the World Economic Forum?
Ans. 67th

Ques 12. With which state is the Aahar Anudan Yojana linked?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 13. What percentage of ICICI Securities will become a subsidiary of ICICI Bank after the delisting?
Ans. 100 %

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here