Current Affairs 01 July 2023

0
121
Current Affairs 01 July 2023
Current Affairs 01 July 2023

Current Affairs

Current Affairs 01 July 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

01 July 2023 Current Affairs 

Ques 1. What is the rank of India in the World Economic Forum’s Energy Transition Index 2023?
Ans. 67

Ques 2. Where the first Olympic eSports week has started.
Ans. Singapore

Ques 3. Which is the only Asia.ca institute in the top-10 in the QS World University Rankings 2024?
Ans. National University of Singapore

Ques 4. What has been launched by Union Minister Narendra Singh Tomar with face authentication feature?
Ans. PM Kisan Mobile App

Ques 5. Which company has topped the brand ranking in India as per Meaningful Brands 2023?
Ans. google

Ques 6. Which state government has changed the name of IT department to ‘Digital Technology Department’?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 7. Who is the only Indian to feature in Carnegie Corporation of New York’s list of Great Emigrants for the year 2023?
Ans. Ajay Banga

Ques 8. Who has hosted the first International Sports Film Festival?
Ans. Kolkata

Ques 9. Which is the second country in the world to approve the production and use of lab-green meat?
Ans. USA

Ques 10. What is the first thing opened in Safdarjung Hospital, New Delhi?
Ans. Skin Bank

Ques 11. Which state has launched a 15-day mega registration drive for Micro, Small and Medium Enterprises (MSMEs)?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 12. Bahuda Yatra which was in news recently celebrates which deity?
Ans. Lord Jagannath

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here