Current Affairs 30 June 2023

0
101
Current Affairs 30 June 2023
Current Affairs 30 June 2023

Current Affairs

Current Affairs 30 June 2023: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

30 June 2023 Current Affairs 

Ques 1. Which country’s Prime Minister ‘Kyriakos Mitsotakis’ has been re-elected for a second term?
Ans. Greece

Ques 2. Who has topped the ‘Startup Ecosystem Global List’?
Ans. silicon Valley

Ques 3. When is the International Pineapple Day observed?
Ans. June 27

Ques 4. Which personality of India has joined the MCC Cricket Committee in June 2023?
Ans. Jhulan Goswami

Ques 5. Who has received the prestigious ‘Professor Kothapalli Jaishankar Award’?
Ans. Acharya na Gopi

Ques 6. How many new police ranges are proposed to be built in Rajasthan?
Ans. 3

Ques 7. Who has been honored with the ‘International Green Apple Award’?
Ans. Telangana

Ques 8. In which state the first ‘under water tunnel’ will be constructed across the Brahmaputra river?
Ans. Assam

Ques 9. Who has been named as the chairman of GIFT City Limited
Ans. Hasmukh Adhia

Ques 10. Which new facility was unveiled by SEBI for trading in the secondary market?
Ans. AASBA

Ques 11. Which has become India’s ‘Most Attractive Employer Brand’?
Ans. Tata Power

Ques 12. Which program will be started by the Medical and Health Department from July 1, 2023 for the prevention of seasonal diseases?
Ans. Our health, our responsibility

Ques 13. Who has been appointed as the new Health Secretary?
Ans. Sudhansh Pant

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here