31 January 2023 Current Affairs

0
189
31 January 2023 Current Affairs
31 January 2023 Current Affairs

Current Affairs

31 January 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 31 January 2023 

Ques 1. Which female cricketer has been selected as the ICC Women’s Cricketer of the Year 2022?
Ans. Nate Sciver

Ques 2. When is the birth anniversary of Lala Lajpat Rai celebrated?
Ans. 28 January

Ques 3. Which country’s team won the Women’s T20 World Cup title in January 2023?
Ans. India

Ques 4. When is ‘National Voter’s Day’ celebrated?
Ans. 25 January

Ques 5. Who has been selected as the ICC Men’s Test Cricketer of the Year 2022?
Ans. Ben Stokes

Ques 6. In which shipyard in China, the largest warship is being built?
Ans. Shanghai’s Hudong Shipyard

Ques 7. What has the name of the Mughal Gardens in Rashtrapati Bhavan been changed to?
Ans. Amrit Udyan

Ques 8. UNESCO has declared Odessa in danger side as a World Heritage Site. It is located in which country?
Ans. Ukraine

Ques 9. Which state celebrated its 53rd foundation day on 25 January?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 10. Which bank has appointed veteran Indian cricketer Sourav Ganguly as its brand ambassador?
Ans. Bandhan bank

Ques 11. Which UK minister has been sacked on charges of misappropriating millions of dollars?
Ans. Nadeem Zahavi

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here