30 January 2023 Current Affairs

0
281
30 January 2023 Current Affairs
30 January 2023 Current Affairs

Current Affairs

30 January 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 30 January 2023 

Ques 1. When is “Data Awareness Day” celebrated?
Ans. 28 January

Ques 2. India has signed an agreement with which country on cultural cooperation for five years?
Ans. Egypt

Ques 3. On which coast of India did DRDO has tested a hypersonic weapon on 27 January 2023?
Ans. Odisha coast

Ques 4. How many personnel have been awarded the President’s Fire Service Medal for Distinguished Service on the occasion of Republic Day?
Ans. 47

Ques 5. Who has got approval from RBI to appoint as CEO for JPMorgan Chase?
Ans. Prabdev Singh

Ques 6. Which foundation day of NCC was celebrated on 28 January 2023?
Ans. 75th

Ques 7. When is ‘National Girl Child Day’ celebrated?
Ans. 24 January

Ques 8. Which state government will host the 7th edition of the Nature and Bird Festival?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 9. Where has the 3rd Interpolating Global Police Leaders Program been organized?
Ans. New Delhi

Ques 10. UNESCO has declared which country’s Odessa as a World Heritage in Danger site?
Ans. Ukraine

Ques 11. Which country will test nuclear engines for future Mars missions?
Ans. America

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here