01 February 2023 Current Affairs

0
246
01 February 2023 Current Affairs
01 February 2023 Current Affairs

Current Affairs

01 February 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 01 February 2023 

Ques 1. What is the name of the President of the United Nations General Assembly who has come to India?
Ans.  saba korosi

Ques 2. Which state health minister Nava Kishore Das was shot dead by a policeman?
Ans. Odisha

Ques 3. When is International Customs Day celebrated?
Ans.  26 January

Ques 4. In which city of India Electric Vehicle Expo has been organized for the first time on 3 February 2023?
Ans.  In Chandigarh

Ques 5. Where has the ‘Khadi Utsav-2023’ been inaugurated?
Ans.  Mumbai

Ques 6. Where was India’s first Stack Developer Conference held?
Ans.  New Delhi

Ques 7. Which state government has launched ‘Samagra Shiksha Abhiyan’ to make underprivileged girls capable and self-reliant?
Ans.  Uttar Pradesh

Ques 8. Which team won the FIH Men’s Hockey World Cup title?
Ans. Germany

Ques 9. In which state two cases of norovirus have been detected?
Ans. Kerala

Ques 10. Who has become the winning team of the Hockey World Cup 2023 held in Bhubaneswar?
Ans. Germany

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here