31 August 2022 Current Affairs

0
43
31 August 2022 Current Affairs
31 August 2022 Current Affairs

Current Affairs

31 August 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 31 August 2022 

Ques 1. When is the ‘Parsi New Year’ celebrated?
Ans. 17 August

Ques 2. The ‘National Sports Day’ or National Sports Day is celebrated to commemorate the birth anniversary of which sportsperson?
Ans. Major Dhyan Chand

Ques 3. Who has started Make India’s No 1 mission?
Ans. Arvind Kejriwal

Ques 4. Who has become the new MD and CEO of IDFC?
Ans. Mahendra Shah

Ques 5. What is the name of the new model of sustainable development of rivers proposed by the Government of India?
Ans. Earth Ganga

Ques 6. Which district has been declared the best aspirational district by NITI Aayog?
Ans. Haridwar

Ques 7. In which city the 300-meter-long ‘Atal Bridge’ for pedestrians and cyclists has been inaugurated?
Ans. Gujarat

Ques 8. Who has become the first player to score the most runs in a T20 International match?
Ans. Rohit Sharma (3499 runs)

Ques 9. Where has India’s first 3D post office opened?
Ans. Bangalore

Ques 10. President Draupadi Murmu has recently appointed how many lawyers as additional judges for the Calcutta High Court?
Ans. nine

Ques 11. Who has been appointed as the interim President of the Indian Olympic Association?
Ans. Adil Sumirwala

Ques 12. Where was the Varsab Sainik Rest House inaugurated?
Ans. Delhi Cantt

Ques 13. Who has been appointed by the All India Kayastha Mahasabha as the Madhya Pradesh President of the Women’s Cell?
Ans. Dr. Vanitha Srivastava

Ques 14. Which scheme has completed 8 years on 28 August 2022?
Ans. Pradhan Mantri Jan Dhan Yojana (28 August 2014)

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here