01 September 2022 Current Affairs

0
56
01 September 2022 Current Affairs
01 September 2022 Current Affairs

Current Affairs

01 September 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 01 September 2022 

Ques 1. When is National Sports Day celebrated?
Ans. 29 August

Ques 2. Which four-wheeler manufacturer has completed 40 years in India?
Ans. Suzuki

Ques 3. When is National Small Industries Day celebrated?
Ans. 30 August

Ques 4. Which has been declared the best aspirational district of India by NITI Aayog?
Ans. Haridwar

Ques 5. Which bank has launched the Rupay credit card?
Ans. ICICI Bank

Ques 6. When is ‘World Humanitarian Day’ celebrated?
Ans. August 19

Ques 7. From where else is the name of the only fast bowler to take 950 wickets in international cricket?
Ans. James Anderson

Ques 8. Which kingdom Mandla has become the first tribal ‘functionally literate’ district?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 9. When is Small Industries Day celebrated every year?
Ans. 30 August

Ques 10. Who has won India’s first bronze medal in the World Badminton Championships?
Ans: Satvik and Chirag

Ques 11. Divita Rai has become “Miss Diva Universe 2022”, where is she from?
Ans. Karnataka

Ques 12. In which state did the Chief Minister announces the Rajiv Gandhi Rural Olympic Games to create an environment of sports and encourage sports talent?
Ans. Rajasthan

Ques 13. How many years have been completed in India of Maruti Suzuki?
Ans. 40 years

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here