30 August 2022 Current Affairs

0
46
30 August 2022 Current Affairs
30 August 2022 Current Affairs

Current Affairs

30 August 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 30 August 2022 

Ques 1. How many police personnel have been awarded Police Medals on Independence Day 2022?
Ans. 1082

Ques 2. Who was appointed as the forty-nine Chief Justice of India?
Ans. Uday Umesh Lalit

Ques 3. Who has launched ‘Operation Yatri Suraksha’?
Ans. RPF

Ques 4. Which country has again broken its own record for the world’s lowest fertility rate according to census data?
Ans. South Korea

Ques 5. Which Kingdom government has tied up with ‘NIOT’ for beach safety?
Ans. Odisha

Ques 6. Which Indian youth men’s doubles pair won the bronze medal at the World Badminton Championships in the semi-finals of the BWF World Badminton Championships?
Ans. Satwiksairaj Rankireddy and Chirag Shetty

Ques 7. In which kingdom the Village Defense Guard Scheme 2022 has been implemented?
Ans. Jammu and Kashmir

Ques 8. In which state agreements have been signed for the 500 MW Dugar Hydroelectric Project and the 42 MW Biaggi Hydroelectric Project?
Ans. Arunachal Pradesh

Ques 9. Who has unveiled Thirty feet a high mural statue of Mahatma Gandhi in Vijay Wada, Andhra Pradesh?
Ans. Vishwabhushan Harichandran

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here