30 October 2022 Current Affairs

0
26
30 October 2022 Current Affairs
30 October 2022 Current Affairs

Current Affairs

30 October 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

 Current Affairs 30 October 2022

Ques 1. When is International Animation Day celebrated?
Ans. 28 October

Ques 2. In which state will the ‘Indian Navy Sailing Competition be held?
Ans. Kerala

Ques 3. Which company has the highest average 4G download speed as per TRAI’s report?
Ans. live

Ques 4. Which film has won the Best Indian Film Award?
Ans. Pather Panchali

Ques 5. Which medal has Rudraksha Patil won in the Shooting World Championship?
Ans. Gold

Ques 6. According to a recent report, “Sprite” has become a brand worth how many billion dollars in India?
Ans. One billion dollars

Ques 7. Who has been named as the chairperson of the United Nations Air Transport Committee?
Ans. Shefali Juneja

Ques 8. National Award recipient director of Bengali films, who passed away in October 2022?
Ans. Pinaki Choudhary

Ques 9. S Ravi Kumar has resigned as the chairman of which company?
Ans. Infosys

Ques 10. With whom has the Drone Federation of India signed an agreement to promote indigenous drone technology?
Ans. Navy

Ques 11. To which country ‘Sri Lanka’ has announced a donation of 4 crore USD worth of Covid vaccine?
Ans. Myanmar

Ques 12. Which nation will host the 90th General Assembly of ‘INTERPOL’?
Ans. India

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here