29 October 2022 Current Affairs

0
40
29 October 2022 Current Affairs
29 October 2022 Current Affairs

Current Affairs

29 October 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 29 October 2022 

Ques 1. Which company has signed MoU with US-based company Triton Electric Vehicles to manufacture hydrogen fuel cells?
Ans. Bharat Electronics Limited

Ques 2. Pinaki Chaudhary has passed away, who was he?
Ans. Film director

Ques 3. In which city the first conference on Aakash Tattva – Aakash for Life will be held from 5th to 7th November 2022?
Ans. Dehradun

Ques 4. Who will launch the website ‘Sons of Maa Bharti’?
Ans. Rajnath Singh

Ques 5. The people of which country have been given the European Parliament’s highest honor ‘The Sakharov Prize 2022’?
Ans. Ukraine

Ques 6. Which state’s cabinet has approved the new ‘Electric Vehicle Policy’?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 7. What is the rank of Madhya Pradesh in the country under the category of ‘Best Performing State’ in Pradhan Mantri Shahari Awas Yojana Awards-2021: 150 Days Challenge?
Ans. another

Ques 8. When has the Union Territory of Jammu and Kashmir celebrated its Accession Day?
Ans. 26 October

Ques 9. Where will the All India Conference of Law Ministers be held?
Ans. Gujarat

Ques 10. When did Prime Minister Narendra Modi launch Rojgar Mela, a mega recruitment drive for 10 lakh personnel?
Ans. 22 October 2022

Ques 11. When is World Audio-Visual Heritage Day observed?
Ans. 27 October

Ques 12. Where will Coal India set up an 1190 MW solar power project?
Ans. Rajasthan

Ques 13. Which nation has won the ‘World Green City Award 2022’?
Ans. Hyderabad

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here