30 July 2023 Daily Current Affairs

0
92
30 July 2023 Daily Current Affairs
30 July 2023 Daily Current Affairs

Current Affairs

30 July 2023 Daily Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 30 July 2023 

Ques 1. Which state’s Byculla railway station has received the UNESCO cultural heritage award?
Ans. Maharashtra

Ques 2. When is Income Tax Day celebrated?
Ans. July 24

Ques 3. Whose Asia Pacific Cultural Heritage Award was presented to Byculla Railway Station?
Ans. UNESCO

Ques 4. When was ‘World Hepatitis Day’ observed?
Ans. 28 July

Ques 5. Which application of the Rajasthan Health Department has received the ‘National Public Health Excellence Award’ at the national level?
Ans. Childbirth Watch

Ques 6. Who has released the National Multidimensional Poverty Index?
Ans. policy commission

Ques 7. Who presented the 10th and 15th Community Radio Awards?
Ans. Anurag Thakur

Ques 8. Which country’s Prime Minister ‘Hun Sen’ has resigned from his post?
Ans. Cambodia

Ques 9. Which country’s cricketer Lahiru Thirimanne has announced his retirement from international cricket?
Ans. Sri Lanka

Ques 10. What was launched by Union Environment Minister Bhupendra Yadav for resource efficiency and circular economy industry?
Ans. alliance

Ques 11. Where did Prime Minister Modi inaugurate the International Exhibition cum Convention Center ‘Bharat Mandapam’?
Ans. New Delhi

Ques 12. Where has the world’s first heritage river front been built at a cost of 1200 crores?
Ans. Kota

Ques 13. Who has won the Nordea Open title?
Ans. Andrey Rublev

Ques 14. Who has applied to join the BRICS grouping?
Ans. algeria

Ques 15. Which country announced the successful eradication of Rubella?
Ans. bhutan

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 30 July 2023 Daily Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here