29 January 2023 Current Affairs

0
269
29 January 2023 Current Affairs
29 January 2023 Current Affairs

Current Affairs

29 January 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 29 January 2023 

Ques 1. Which and when is the Indian Space Research Organization (ISRO) going to launch its first Sun mission?
Ans. Aditya-L

Ques 2. When is the ‘Parakram Divas’ celebrated?
Ans. 23 January

Ques 3. In which city the G20 Startup20 Engagement Group will hold its founding meeting from January 28-29, 2023?
Ans. Hyderabad

Ques 4. The central government will hand over how many monuments to the private sector for their maintenance under the Smarak Mitra scheme announced by the Ministry of Culture?
Ans. 1,000 monuments

Ques 5. In which country was the senior ISIS leader Bilal al-Sudani killed in the US strike?
Ans. Somalia

Ques 6. Which nation will host the “FIDE World” Chess Championship 2023?
Ans. Kazakhstan.

Ques 7. Who is the first army officer from Rajasthan to parade an Akash missile on the occasion of Republic Day held in Delhi?
Ans. Chetna Sharma

Ques 8. In which state 400 Mohalla Clinics were inaugurated?
Ans. In Punjab

Ques 9. Which edition of the National Children’s Science Congress began on 27 January 2023 in Ahmedabad, Gujarat?
Ans. 30th

Ques 10. Who became the first Asian to get an Oscar nomination for Best Actress?
Ans. M.Yoh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here