30 January 2022 Current Affairs

0
250
30 January 2022 Current Affairs
30 January 2022 Current Affairs

Current Affairs

30 January 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 30 January 2022 

Ques 1. When is the 157th birth anniversary of Lala Lajpat Rai celebrated?
Ans. January 28

Ques 2. What was the real name of Nathuram Godse, who assassinated Gandhiji?
Ans. Ramchandra Godse

Ques 3. Tata Sky has announced to change its name to what?
Ans. Tata Play

Ques 4. Who has partnered with NPCI (International Payments Limited) to promote Cashless Lending?
Ans. Therapy

Ques 5. Dakshin Mabuang has become the first ODF plus village of which state?
Ans. Mizoram

Ques 6. Where has India’s largest electric vehicle charging station opened?
Ans. Gurgaon

Ques 7. Where will the Asian Games 2022 be held?
Ans. China

Ques 8. Who has launched the ‘NIPER Research Portal’?
Ans. Dr. Mansukh Mandaviya

Ques 9. Google has announced to invest how many billion dollars in Bharti Airtel?
Ans.1

Ques 10. Anul Avchat has passed away, he was the author of which language?
Ans. Marathi writer

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here