29 January 2022 Current Affairs

0
221
29 January 2022 Current Affairs
29 January 2022 Current Affairs

Current Affairs

29 January 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 29 January 2022 

Ques 1. Sathyamangalam Tiger Reserve has won the TX2 award, in which state is this Tiger Reserve?
Ans. Erode, Tamil Nadu

Ques 2. Which ministry has proposed National Mission for Edible Oil (NMEO)?
Ans. Farmers Welfare and Ministry of Agriculture

Ques 3. Which state’s police has won the highest 115 awards for gallantry?
Ans. Jammu and Kashmir Police

Ques 4. Which person has been awarded the President’s, Tatrakshak Medal?
Ans. IG Dev Raj Sharma

Ques 5. Padma Shri winner Milena Salvini has passed away, she belongs to which field.
Ans. Kathakali dance

Ques 6. Who has published a report titled ‘Birds of Sundarban Biosphere Reserve’?
Ans. Zoological Survey of India

Ques 7. Where has India’s first Graphene Innovation Center opened?
Ans. Kerala

Ques 8. When was the International Film Festival of India established?
Ans. 1952

Ques 9. Whose book is A Little Book of India?
Ans. Ruskin Bond

Ques 10. Which state government has issued a new M-Sand policy?
Ans. Rajasthan

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here