• Thu. Feb 29th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

30 December 2023 Current Affairs30 December 2023 Current Affairs

Current Affairs

30 December 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 30 December 2023

Ques 1. India and which country have signed an agreement for the expansion of ‘Kudankulam Nuclear Power Plant’?
Ans. Russia

Ques 2. What is the new name of Ayodhya Junction Railway Station after recent name change?
Ans. Ayodhya Dham Station

Ques 3. In which state has the Union Cabinet approved the construction of a 4.56 km long new bridge on river Ganga?
Ans. Bihar

Ques 4. In which district of Uttar Pradesh has Chief Minister Yogi Adityanath inaugurated the state’s first ‘floating restaurant’?
Ans. Prayagraj

Ques 5. Joint military exercise VINBAX-23 will be held between India and which country?
Ans. vietnam

Ques 6. Which country successfully launched the Long March-11 carrier rocket into space?
Ans. china

Ques 7. Where will India’s first Gyrocopter Air Safari tourism start?
Ans. Uttarakhand

Ques 8. Which Indian actress has been appointed by mineral water brand ‘Bisleri’ as its global brand ambassador?
Ans. Deepika Padukone

Ques 9. Which institute of Uttar Pradesh will be honored with the country’s prestigious ‘Luxus Award-2024’ for manufacturing artificial hands?
Ans. IIT Kanpur

Ques 10. Where will India’s largest circular railway be built?
Ans. Bengaluru

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *