• Thu. Feb 29th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

20 December 2023 Current Affairs20 December 2023 Current Affairs

Current Affairs

20 December 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 20 December 2023

Ques 1. Which country’s Sultan ‘Haitham Bin Tarik’ has come to India on a three-day visit?
Ans. Oman

Ques 2. India and Asian Development Bank have signed a $200 million loan for a climate-resilient power system development project in which state?
Ans. Uttarakhand

Ques 3. Technical committees of the government will prepare standards on MOIS for vehicles. What is the meaning of MOIS?
Ans. Moving Off Information System

Ques 4. What is the name of the air defense missile system successfully tested by the Indian Air Force during Exercise Astrashakti-2023?
Ans. Summer

Ques 5. In which district of the state has the Uttar Pradesh government approved the process of developing the country’s first AI City?
Ans. Lucknow

Ques 6. What is the name of the cyclone that came to Tamil Nadu-Andhra Pradesh?
Ans. Cyclone ‘Migjom’

Ques 7. Where has the world’s largest ‘corporate office’ been completed?
Ans. face

Ques 8. Which film won the Best Film Award at the 29th Kolkata International Film Festival?
Ans. Children of Nobody

Ques 9. In which city did Prime Minister Narendra Modi inaugurate the world’s largest office by December 2023?
Ans. Surat

Ques 10. At which place has the Defense Research and Development Organization (DRDO) tested the indigenous high speed flying wing (unmanned aircraft)?
Ans. Karnataka

Ques 11. Dr. Mohan Yadav has been declared the new Chief Minister of which state?
Ans. Madhya Pradesh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *