• Thu. Feb 29th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

01 January 2024 Current Affairs01 January 2024 Current Affairs

Current Affairs

01 January 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 01 January 2024 

Ques 1. Where will ‘Snake Park Kota’ be opened in Rajasthan?
Ans. Quota

Ques 2. With which country has the Union Cabinet approved the Migration and Movement Agreement?
Ans. New Zealand

Ques 3. Who has signed a contract worth Rs 445 crore with the Uttar Pradesh state government?
Ans. BEL

Ques 4. Who represented India in the signing of agreements with Russia regarding future units of the Kudankulam Nuclear Project?
Ans. Foreign Minister S. Jaishankar

Ques 5. Which mobile payment application is based on UPI by National Payments Corporation of India?
Ans. BHIM

Ques 6. Where has Union Power Minister RK Singh inaugurated ‘Power Grid Vishram Sadan’?
Ans. Bengaluru

Ques 7. Which state has topped in ‘Rooftop Solar’ with 84% installations?
Ans. Gujarat

Ques 8. Where was the 8th edition of the Indian Ocean Naval Symposium (IONS) Conclave of Chiefs (CoC) held?
Ans. Bangkok, Thailand

Ques 9. At which place will India’s first submarine tourism facility be launched?
Ans. Dwarka, Gujarat

Ques 10. Which company won the Inc 2023 Best in Business Award in the AI and Data category for its GenAI platform?
Ans. Mowat

Ques 11. Who has taken charge as the Executive Director of IBBI?
Ans. Jitesh John

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet, 26 अक्टूबर 2023 कर्रेंट अफेयर्स ,20 October 2023 Current Affairs.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *