30 December 2022 Current Affairs

0
44
30 December 2022 Current Affairs
30 December 2022 Current Affairs

Current Affairs

30 December 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 30 December 2022 

Ques 1. Which plan of Volodymyr Zelensky has been rejected by the Kremlin?
Ans. 10-point peace plan

Ques 2. How much amount has been approved by Chief Minister Ashok Gehlot for the state-of-the-art gym and fitness center and open gym?
Ans. Rs 31.5 crore

Ques 3. Defense Ministry has recently signed MoU with which bank for Defense Pension?
Ans. Bandhan bank

Ques 4. Which country has become the first country to develop the world’s first artificial embryo?
Ans. Israel

Ques 5. Who has written the book titled ‘The Light We Carry: Overcoming in Uncertain Times’?
Ans. Michelle Obama

Ques 6. Which country has agreed to use Indian Rupee (INR) for foreign trade in December 2022?
Ans. Sri Lanka

Ques 7. When will the 83rd All India Presiding Officers Conference be organized?
Ans. 10 to 13 January 2023 (Rajasthan Legislative Assembly, Jaipur)

Ques 8. Which Indian state has the highest average monthly income of an agricultural household?
Ans. Meghalaya

Ques 9. Which Indian sportsperson has become the first sportsperson to feature in Forbes’ annual list of the top 25 highest-paid sportspersons in the world?
Ans. PV Sindhu

Ques 10. In which state has Jio launched the 5G service?
Ans. Andhra Pradesh

Ques 11. Which bank has announced zero-fee banking on savings accounts and waived off charges on 25 commonly used banking services?
Ans. IDFC First Bank

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here