30 August 2023 Current Affairs

0
88
30 August 2023 Current Affairs
30 August 2023 Current Affairs

Current Affairs

30 August 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 30 August 2023 

Ques 1. Where has the meeting of ‘G-20 Culture Working Group’ been held?
Ans. Varanasi

Ques 2. Where has Tejas successfully tested the air-to-air missile?
Ans. Goa

Ques 3. Which state’s Tirupattur district has achieved a unique world record?
Ans. Tamil Nadu

Ques 4. Which is the recent launch in the first week of September?
Ans. Aditya-L1 mission

Ques 5. India is the number one country to have successfully landed on the Moon?
Ans. fourth

Ques 6. H.S. Which medal did Prannoy win in the BWF World Championship?
Ans. Bronze Medal

Ques 7. In which country Indian Air Force will participate in International Exercise Bright Star?
Ans. Egypt

Ques 8. Who became the first ever Women’s FIFA World Cup champion?
Ans. spain

Ques 9. Indian Army and Road Border Organization (BRO) has inaugurated ‘Bailey Bridge’ in Anjaw district of which state?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 10. Which national park will get its first woman field director?
Ans. Kaziranga National Park

Ques 11. Indian women have won which medal in the World Shooting Championship 2023 in which category?
Ans. Gold Medal

Ques 12. Shretha Dhavishin has become the new Prime Minister of which country?
Ans. thailand

Ques 13. Who did India beat in the final of the Women’s IBSA World Games to win the title?
Ans. australia

Ques 14. Which country has banned women from wearing Abaya dress in schools?
Ans. France

Ques 15. Who has become the new CEO of Boycom 18’s digital business?
Ans. Kiran Mani

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 27 August 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here