29 August 2023 Current Affairs

0
77
29 August 2023 Current Affairs
29 August 2023 Current Affairs

Current Affairs

29 August 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 29 August 2023 

Ques 1. By what name will Chandrayaan-3’s landing place on the Moon be known?
Ans. Shivshakti

Ques 2. Who has launched India NCAP?
Ans. Nitin Gadkari

Ques 3. ISRO will complete the next moon mission with the help of which country’s space agency?
Ans. Japan

Ques 4. Prime Minister Narendra Modi has been awarded ‘The Grand Cross of the Order of Honour’ by the President of which country Katrina N Sakellaropoulou?
Ans. Greece

Ques 5. Which space agency has launched the Crew-7 mission to the International Space Station?
Ans. NASA

Ques 6. When is the International Day for the Memory of the Slave Trade observed?
Ans. 23 august

Ques 7. India and which country have first tested paperless transactions?
Ans. Singapore

Ques 8. In August 2023, which Indian Navy ship visited the port of Durban in South Africa?
Ans. INS Sunayana

Ques 9. To which country has India handed over Dornier maritime surveillance aircraft?
Ans. Sri Lanka

Ques 10. Which state government’s cabinet has approved 18 ‘Atal Residential Schools’?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 11. Indian Coast Guard has tied up with the Coast Guard of which country to enhance maritime cooperation?
Ans. Philippines

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 27 August 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here