01 September 2023 Current Affairs

0
96
01 September 2023 Current Affairs
01 September 2023 Current Affairs

Current Affairs

01 September 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 01 September 2023 

Ques 1. Which state government will set up ‘Cyber Crime Station’ in every district?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 2. Which state’s cabinet has decided to create 04 new districts?
Ans. Assam

Ques 3. Who has been honored with the ET Leadership Excellence Award?
Ans. Paramjit Singh Sood

Ques 4. Who is the first woman to head the Indian mission in Pakistan?
Ans. Geetika Srivastava

Ques 5. Which city has adopted ‘Air Quality Early Warning System’?
Ans. Kolkata

Ques 6. Who received the Best Feature Film Award in the 69th National Film Awards?
Ans. rocketry

Ques 7. Where is Thiru Onam, the most auspicious day of Onam, celebrated?
Ans. Kerala

Ques 8. Where will Miss World 2023 be organized?
Ans. Kashmir

Ques 9. The first Hindu temple has been completed in the capital of which country ‘Taipei’?
Ans. Taiwan

Ques 10. Which female tennis player has been appointed by Infosys as its brand ambassador?
Ans. inga swiatek

Ques 11. Who has been appointed as the new country chairman by SAIL India?
Ans. Mansi Madan Tripathi

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 27 August 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here