28 October 2022 Current Affairs

0
32
28 October 2022 Current Affairs
28 October 2022 Current Affairs

Current Affairs

28 October 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 28 October 2022 

Ques 1. Who has been appointed as the new CEO of the Data Protection Council of India?
Ans. Vinayak Godse

Ques 2. Dietrich Mateschitz has passed away, who was he?
Ans. Founder of Red Bull Company

Ques 3. The people of which country have been given the ‘Sakharov Freedom Prize’ for the year 2022?
Ans. Ukraine

Ques 4. Which Indian discus thrower has been banned for three years for doping?
Ans. Kamalpreet Kaur

Ques 5. Who got the “Sakharov Freedom Prize” in 2022?
Ans. Ukrainian people

Ques 6. Who wrote the book “From Dependence to Self-Reliance”?
Ans. Dr. Bimal Jalan

Ques 7. Where has the Indian Navy organized the offshore security exercise ‘Prasthan’?
Ans. Andra Pradesh

Ques 8. Which state government has given a giant reservation for SC, ST community?
Ans. Karnataka

Ques 9. Which ministry will organize the program ‘Kashi Tamil Sangamam’?
Ans. Ministry of Education

Ques 10. Which country has topped the recently released CRI Index?
Ans. Norway

Ques 11. Which country has announced to make Diwali a holiday?
Ans. New York City of America

Ques 12. Which state government has launched an app named ‘Kunjapp’ to wake up to curb cyber crimes against children?
Ans. Kerala

Ques 13. Who became the High Commissioner of the UK to India for a day
Ans. Jagriti Yadav

Ques 14. Who has edited the book “The Corbett Papers”?
Ans. Akshay Shah and Stephen

Ques 15. Australia has recently approved the commercial cultivation of which species of genetically modified Indian mustard?
Ans. Brassica juncea

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here