• Thu. Feb 29th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

29 January 2024 Current Affairs29 January 2024 Current Affairs

Current Affairs

29 January 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 29 January 2024 

Ques 1. Indian Navy will set up the second ‘Very Low Frequency’ (VLF) communication station in which state?
Ans. Telangana

Ques 2. When is National Voters Day celebrated?
Ans. 25 January

Ques 3. Who was listed among the “world’s most brilliant” students by the prestigious Johns Hopkins Center for Talented Youth?
Ans. Preesha Chakraborty

Ques 4. Where has Namo Nav Voter Registration Portal been launched?
Ans. New Delhi

Ques 5. Where will Prime Minister Narendra Modi inaugurate the diamond jubilee celebrations of the Supreme Court?
Ans. New Delhi

Ques 6. Where will Saudi Arabia open its first ‘alcohol store’?
Ans. Riyadh

Ques 7. Which company has launched BharatGPT, a generative AI platform aimed at creating multilingual virtual assistants?
Ans. Coreover Pvt Ltd

Ques 8. Which has become the first Union Territory to implement PM Vishwakarma Scheme?
Ans. Jammu and Kashmir

Ques 9. Which country will dump 54 thousand tons of contaminated nuclear plant waste into the Pacific Ocean?
Ans. Japan

Ques 10. Who has become the first Indian to win ‘Senior Euro Q-School’?
Ans. Jyoti Ranthawa

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *