26 January 2024 Current Affairs

0
27
26 January 2024 Current Affairs
26 January 2024 Current Affairs

Current Affairs

26 January 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 26 January 2024 

Ques 1. Who has been announced to be given the prestigious ‘Uttar Pradesh Gaurav Samman’ by the Uttar Pradesh State Government?
Ans. Dr. Ritu Karidhal Srivastava

Ques 2. In which year was National Girl Child Day started for the first time?
Ans. 2008

Ques 3. When is Valor Day celebrated?
Ans. 23 January

Ques 4. Which of the following is the fourth state to implement semiconductor policy in India?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 5. Where has India-Kyrgyzstan’s ’11th Joint Special Forces Exercise Khanjar’ started?
Ans. Himachal Pradesh

Ques 6. Which ministry is set to launch ‘Fit India Champions’ podcast series?
Ans. Ministry of Sports and Youth Affairs

Ques 7. Green Rooms which were in news is related to which country?
Ans. ukraine

Ques 8. Who among the following has been awarded the Subhash Chandra Bose Disaster Management Award 2024 for the institutional category?
Ans. 60 Parachute Field Hospital

Ques 9. The government of which country has declared 22 January as ‘Ayodhya Ram Day’?
Ans. Canada

Ques 10. What is the current rank of India in terms of world stock market capitalization as of January, 2024?
Ans. fourth

Ques 11. Madhika language which is on the verge of extinction, belongs to which state?
Ans. Kerala

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here