• Sat. Mar 2nd, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

23 January 2024 Current Affairs23 January 2024 Current Affairs

Current Affairs

23 January 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 23 January 2024 

Ques 1. Which has become the second state in India to start ‘Caste Census’?
Ans. Andhra Pradesh

Ques 2. In which district is the first traffic park of Uttar Pradesh being built?
Ans. Prayagraj

Ques 3. When is the foundation day of Tripura, Manipur and Meghalaya celebrated?
Ans. 21 January

Ques 4. Which is the second state to start caste census?
Ans. Andhra Pradesh

Ques 5. ‘Eastern Rajasthan Canal Project’ has been agreed between Rajasthan and which state?
Ans. Madhya Pradesh

Ques 6. 11th ‘North Eastern Space Applications Center’ (NESAC) meeting has started?
Ans. Shillong

Ques 7. Which of the following has become the most valuable company among the Public Sector Undertakings (PSU) in India?
Ans. LIC

Ques 8. Where is India International Festival organized?
Ans. Haryana

Ques 9. Who translated the Tamil novel “Conversation with Aurangzeb” into English?
Ans. Nandini Krishna

Ques 10. When was ‘National Energy Conservation Day’ celebrated?
Ans. 14th December

Ques 11. Who has been appointed as the new Chief Executive Officer (CEO) of ‘PepsiCo India’?
Ans. Jagrut Kotja

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *