28 January 2022 Current Affairs

0
268
28 January 2022 Current Affairs
28 January 2022 Current Affairs

Current Affairs

28 January 2022 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 28 January 2022 

Ques 1. In which state of India has the first scientific bird atlas been found?
Ans. Kerala

Ques 2. Who has become the new chairman of HPCL?
Ans. Pushp Kumar Joshi

Ques 3. Since when was a large-scale joint water-land-airborne exercise AMFAX-21 conducted by the three wings of the Army in the Andaman and Nicobar Islands?
Ans. 21st January to 25th January 2021

Ques 4. Where have the joint navies of Russia-China-Iran conducted an exercise named CHIRU-2Q22?
Ans. Gulf of Oman

Ques 5. Who has developed the Omicron test kit named OM?
Ans. CDRI

Ques 6. What is the rank of India in Germanwatch’s Global Climate Risk Index 2021?
Ans. 7

Ques 7. The International Monetary Fund has reduced India’s growth forecast for the fiscal year 2022 from 9.5 percent to what percent.
Ans. 9.0 percent

Ques 8. Who has been awarded the Param Vishisht Seva Medal?
Ans. Neeraj Chopra

Ques 9. Recently who has successfully test-fired the surface-to-air ‘Akash-NG (New Generation)’ missile?
Ans. DRDO

Ques 10. Who has become the first woman Rafale fighter jet pilot in the Republic Day parade?
Ans. Shivangi Singh

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, CA, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here