• Thu. Feb 29th, 2024

NotesPlanet

Visit Our NotesPlanet Website and Build your Future

28 August 2023 Current Affairs28 August 2023 Current Affairs

Current Affairs

28 August 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 28 August 2023 

Ques 1. When is the International Day of Commemoration of the Victims of Acts of Violence Based on Religion or Belief observed?
Ans. 22 august

Ques 2. NTCA has approved the proposal regarding tiger reserve in Karauli and Dholpur districts of which state?
Ans. Rajasthan

Ques 3. How many athletes have been cleared by MYAS to participate in the upcoming Asian Games (2023)?
Ans. 634 Athlete

Ques 4. Who has been honored with the CSR TIMES Lifetime Achievement Award.
Ans. Shalu Jindal

Ques 5. Which state’s cabinet decided to create 04 new districts?
Ans. Assam

Ques 6. Which medal has been won by King Aniruddha ‘Sri Ram’ of Tirupati in the Singapore Math Olympiad?
Ans. Silver

Ques 7. Who has been appointed as the chairman of ‘Smart Immobility’?
Ans. Manoj Kohli

Ques 8. With whom did the Ministry of Defense sign an MoU for the acquisition of five Fleet Support Ships for the Indian Navy?
Ans. HSL

Ques 9. Who has won the Best Feature Film Award at the 69th National Film Awards?
Ans. Rocketry-The Nambi Effects

Ques 10. Which country’s President has appointed Vishombhar Shrestha as the Chief Justice?
Ans. Nepal

Ques 11. Which country’s membership has been suspended by the World Wrestling Federation?
Ans. Wrestling Federation of India

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 27 August 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *