27 May 2023 Current Affairs

0
184
27 May 2023 Current Affairs
27 May 2023 Current Affairs

Current Affairs

27 May 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all competitive exams. Read this post carefully. Most questions Are related to this Topic in Exams.

Current Affairs 27 May 2023 

Ques 1. When is ‘International Museum Day’ celebrated?
Ans. May 18

Ques 2. Hanke’s Annual Misery Index (HAMI) 2022 list of world’s most miserable countries has been released. Which country has topped the list?
Ans. zimbabwe

Ques 3. Where was the 18th International Youth Festival Ghoomar 2022-23 organized?
Ans. University of Rajasthan, Jaipur

Ques 4. Ganemat Sekhon , Darshana Rathore were recently seen in the news. To which sport are these two related?
Ans. shooting north

Ques 5. With whom has the Medical Department signed an MoU for research in the health sector in the state?
Ans. University of Manchester, UK

Ques 6. Where is the Phase-I of the International Aroma Park completed?
Ans. kannauj

Ques 7. When Prime Minister Narendra Modi inaugurates the newly built Parliament House, what will he place next to the seat of the Speaker of the Lok Sabha?
Ans. Sengol

Ques 8. Which state has won the Central Zone Rajsingh Dungarpur Under-14 Cricket Tournament held in Meerut?
Ans. Rajasthan

Ques 9. Where is the North India Government Fair organized?
Ans. Noida

Ques 10. Who was elected the President of All India Theater Council? Is ?
Ans. Prashant Damle

Ques 11. How many has launched multilingual AI chatbot Jugalbandi for rural India?
Ans. Microsoft

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: Daily Current Affairs, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here