28 March 2024 Current Affairs

0
45
28 March 2024 Current Affairs
28 March 2024 Current Affairs

Current Affairs

28 March 2024 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 28 March 2024 

Ques 1. Which campaign has been started by Sri Ganganagar Police Administration to crack down on smuggling of drugs, liquor and weapons?
Ans. Operation Clean Sweep

Ques 2. World Theater Day is celebrated every year on 27 March. In which year was World Theater Day celebrated for the first time?
Ans. 1961

Ques 3. In which state the festival of Dol Purnima is celebrated?
Ans. West Bengal

Ques 4. Who has won the Abel Prize 2024?
Ans. Michel Tallagrand

Ques 5. Who is the Chairman of Lokpal of India?
Ans. Justice A. M. Khanvilkar

Ques 6. By how much has the expenditure limit of candidates been increased for the Lok Sabha elections-2024?
Ans. 95 lakhs

Ques 7. Who has been appointed the President of Digital News Publishers Association (DNPA)?
Ans. Mariam Mammen Mathew

Ques 8. Where was Exercise Tiger Triumph-24 held?
Ans. Visakhapatnam

Ques 9. Who has been appointed as the next Ambassador of India to Myanmar?
Ans. Abhay Thakur

Ques 10. Who has been appointed the Director General of Bureau of Police Research and Development (BPR&D)?
Ans. Rajeev Kumar Sharma

Ques 11. Who has been appointed as the Director of UPSC?
Ans. Hansa Mishra

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2023 , current affairs today , current affairs 2024 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 05 October 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs Notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here