28 August 2022 Current Affairs

0
60
28 August 2022 Current Affairs
28 August 2022 Current Affairs

Current Affairs

28 August 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 28 August 2022 

Ques 1. Researchers from which Institute of Technology have discovered a new way to find sugar substitutes from sugarcane waste.
Ans. IIT Guwahati

Ques 2. Where is Amrita Hospital inaugurated?
Ans. Faridabad

Ques 3. For how long has the target of 1.8 lakh km of highways and 1.2 lakh km of railway lines been set in India?
Ans. By 2025

Ques 4. Which Indian leader’s house has been honored with London’s ‘Blue Plaque Award’?
Ans. Dadabhai Naoroji

Ques 5. In which city the 4th edition of the India Clean Air Summit (ICAS) is being organized?
Ans. Bangalore

Ques 6. Who has won the Pulitzer Prize 2022?
Ans. Fahmida Azim

Ques 7. Britain’s Horniman Museum and Gardens agreed to return a collection of Benin bronzes to which country?
Ans. Nigeria

Ques 8. Who has launched the online educational mobile game “Azadi Quest”
Ans. Union Minister Anurag Thakur

Ques 9. Where will the Yogi government of Uttar Pradesh set up the country’s first night safari?
Ans. Lucknow

Ques 10. Which bank has launched the ‘Utsav Fixed Deposit Scheme’?
Ans. SBI

Ques 11. Where has India successfully tested indigenous VL-SRSAM?
Ans. On the coast of Odisha

Ques 12. Who has been elected as the chairman of the Defense Research and Development Organization (DRDO)?
Ans. Sameer V Kamal

Ques 13. With which country India has signed the ‘Audio-Visual Co-production Treaty’?
Ans. Australia

Ques 14. The President of which country has planned to set up a ‘World Peace Commission’?
Ans. Mexico

Ques 15. After how many years has India won the Under-18 Asian Volleyball medal?
Ans. In 14 years

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here