27 August 2022 Current Affairs

0
52
27 August 2022 Current Affairs
27 August 2022 Current Affairs

Current Affairs

27 August 2022 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. Read Carefully this post. Most questions Coming related to this Topic in Exams.

Current Affairs 27 August 2022

Ques 1. Which nation famous brand of coffee and bakery products ‘Tim Hortons’ has opened outlets in India?
Ans. Canada

Ques 2. With which nation did India announce the establishment of a Working Group on International Education?
Ans. Australia

Ques 3. Who has received the Pulitzer Prize 2022?
Ans. Fahmida Azim Ko (Bangladesh)

Ques 4. In which state one MLA pension scheme has been implemented?
Ans. Punjab

Ques 5. Who has unveiled the mascot ‘Sheru’ of the Rajiv Gandhi Rural Olympic Games in Rajasthan?
Ans. Ashok Gehlot

Ques 6. Which state government has decided to set up 300 rural industrial parks in the state?
Ans. Chhattisgarh government

Ques 7. Which town will host the second edition of the North East Olympics 2022 Games?
Ans. Shillong

Ques 8. In order to curb fraud in the banking system, banks have come up with a 20-point standard format for taking information about borrowers from whom before sanctioning large amounts of loans.
Ans. economic intelligence bureau

Ques 9. Which state government has implemented the extension of Panchayat rights in the scheduled areas?
Ans. Chhattisgarh

Ques 10. Which state is planning to set up an education township in the first place?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 11. Where has India successfully test-fired indigenous “Vertical Launch Short Range Surface-to-Air Missile (VL-SRSAM)”?
Ans. From Chandipur, Odisha (by DRDO)

Ques 12. Pulitzer Prize winner Gamble McCullough passed away, he belonged to which country?
Ans. America

Ques 13. Who has been appointed as the Director of the National Institute of Immunology (NII) recently?
Ans. Debashish Mohanty

Ques 14. Where is the “Onam Festival 2022” organized?
Ans. Kerala

Ques 15. In which town will India’s first underwater metro be inaugurated?
Ans. Kolkata

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent, Current Affairs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here