27 September 2023 Current Affairs

0
180
27 September 2023 Current Affairs
27 September 2023 Current Affairs

Current Affairs

27 September 2023 Current Affairs: we share daily updated Current Affairs. This topic is an essential part of all government exams. Read this post carefully. All Question Important for exam Like: SSC, Bank, LDC.

Current Affairs 27 September 2023 

Ques 1. ‘Zagorochoria’ located on Mount Pindos in Epirus of which country has been included in the UNESCO World Heritage List?
Ans. Greece

Ques 2. Where is the 19th edition of ‘Exercise Yudh Abhyas’ being held between the Indian and US armies?
Ans. Alaska

Ques 3. When is World Rhino Day celebrated?
Ans. 22 September

Ques 4. Who has been appointed as the MD and CEO of ICICI Lombard General Insurance Company?
Ans. Sanjeev Minister

Ques 5. In which state the first ‘Lighthouse Ustav’ has started?
Ans. Goa

Ques 6. Who will be presented with the prestigious Norman Borlong Field Award?
Ans. Swati Nayak

Ques 7. Which country has become the world’s freest economy, overtaking Hong Kong after 53 years?
Ans. Singapore

Ques 8. Where are the world’s oldest cedar trees claimed to be found?
Ans. Jammu and Kashmir

Ques 9. Where will the first ‘ASEAN Joint Military Exercise ASEX-01N’ be organized?
Ans. Indonesia

Ques 10. Which Indian Navy ship has participated in the first India-Indonesia-Australia trilateral exercise?
Ans. INS Sahyadri

Ques 11. Where will Prime Minister Modi inaugurate the International Lawyers Conference 2023?
Ans. New Delhi

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1 

Tags: current affairs, current affairs 2022 , current affairs today , current affairs 2023 , vision ias current affairs , drishti ias current affairs , current affairs in hindi , gk today current affairs , adda247 current affairs, 19 September 2023 Daily Current Affairs, Current Affairs notesplanet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here