27 October 2021 Current Affairs

0
69
27 October 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

27 October 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 27 October 2021 

Ques 1. Shri Amit Shah has inaugurated the first direct international flight between Srinagar in India to Sharjah in which country?
Ans. United Arab Emirates

Ques 2. Which country has launched the “Saudi Green Initiative Forum”?
Ans. Saudi Arab

Ques 3. Where did the Second Army Commanders’ Conference (2021) begin?
Ans. New Delhi

Ques 4. Which neighboring country of India has passed a new boundary law on the protection of land border areas?
Ans. China

Ques 5. During the coup in which country, the Prime Minister and several ministers of the interim government were arrested by the army?
Ans. Sudan

Ques 6. Who has been honored with the Best Actor Award during the 67th National Film Awards?
Ans. Manoj Bajpayee

Ques 7. Which actor has been honored with the Dadasaheb Phalke Award, the film’s highest honor at the 67th ceremony?
Ans. Rajinikanth

Ques 8. Which state has announced a free education scheme to boost the level of education?
Ans. Haryana

Ques 9. Which day is celebrated all over the world on 26 October?
Ans. Intersex Awareness Day

Ques 10. India has recently handed over the Jayanagar-Kurtha rail link to which neighboring country?
Ans. Nepal

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs, current affairs today, current affairs of today, current affairs in Hindi, current affairs Hindi, current affairs gk today, current affairs daily, current affairs Hindi today, current affairs today in Hindi, current affairs 2020 in Hindi, current affairs gk, gk with current affairs, current affairs 2020 pdf, current affairs for UPSC, current affairs UPSC

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here