28 October 2021 Current Affairs

0
125
28 October 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

28 October 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 28 October 2021 

Ques 1. In which Indian town the Radio over Internet Protocol system has been inaugurated?
Ans. Kolkata

Ques 2. The Government of India and who has signed a loan financing agreement to promote urban transport in Mizoram?
Ans. Asian Development Bank

Ques 3. Which country has recently launched the “National Infrastructure Fund”?
Ans. Saudi Arab

Ques 4. Which country has announced that it will achieve a “net-zero” greenhouse gas emissions level by the year 2060?
Ans. Saudi Arab

Ques 5. Which country’s Navy Chief Admiral M. Shaheen Iqbal has visited India?
Ans. Bangladesh

Ques 6. According to the data released by the sample registration system, the infant mortality rate in India has fallen to how much?
Ans. 30

Ques 7. Who has planned to set up a panel for the National Employment Policy?
Ans. central government

Ques 8. When is World Audio-Visual Heritage Day celebrated?
Ans. 27 October

Ques 9. The first case of the Zika virus has been reported from Kanpur in which the state of India?
Ans. Uttar Pradesh

Ques 10. Which ministry has formed a National Steering Committee?
Ans. Ministry of Education

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs of India, current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here