25 October 2021 Current Affairs

0
190
25 October 2021 Current Affairs
Current Affairs

Current Affairs

25 October 2021 Current Affairs: In this post, we share daily updated Current Affairs. This topic is the most important part of all competitive exams. All these posts are very most important for all the candidates who are preparing for the competitive exam.

Current Affairs 25 October 2021 

Ques 1. Admiral Sir Tony Radakin of which country is on a 3-day official visit to India from 22-24 October 2021?
Ans. United Kingdom

Ques 2. Which ministry has inaugurated 152 Saksham Kendras under Deendayal Antyodaya Yojana-National Rural Livelihoods Mission?
Ans. Ministry of Rural Development

Ques 3. Which commission has launched a new Digi-Book named “Innovations for You”?
Ans. policy commission

Ques 4. Which day is celebrated all over the world on 24 October?
Ans. World Development Information Day and World Polio Day

Ques 5. The United Nations has established a special trust fund for which country?
Ans. Afghanistan

Ques 6. In which state of India will the Progressive Punjab Investors Summit be organized on 26 and 27 October?
Ans. Punjab

Ques 7. DRDO has successfully test-fired Abhyas High-Speed ​​Expandable Aerial Target from Chandipur Integrated Test Range in which state?
Ans. Odisha

Ques 8. According to the released report, by which year will plastics overtake coal’s greenhouse gas emissions in America?
Ans. 2030

Ques 9. What is the rank of India in the Global Food Safety Index 2021?
Ans. 71st place

Ques 10. Which Tiger Conservation Foundation has won the “Earth Guardian Award” instituted by NatWest Group?
Ans. Parambikulam Tiger Conservation Foundation

Important Links

Facebook:  Notesplanet

Instagram: Notesplanet1

Tags: current affairs 2020 questions and answers, current affairs 2021, current affairs adda 247, current affairs of India, current affairs India, current affairs pdf, current affairs 2019, current affairs questions, current affairs latest, current affairs gk question, current affairs weekly, current affairs cloud, current affairs 2020 in Hindi pdf, current affairs recent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here